Geroosterde lamsbout

Smaakvolle lamsbout als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner

Vanaf:

✓ Stap 2

Wat heb je nodig voor 4 personen:

✓400 gram lamsbout

✓200 gram sjalotten

✓10 gram verse tijm

✓6 tenen knoflook

✓2 el olijfolie

Aan de slag:

✓Verwarm de over voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier of aluminiumfolie op een ovenplaat.

✓Snijd de pompoen in de lengte doormidden. Lepel de draadjes en pitten eruit. Schil de pompoen. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op de ovenplaat en schuif deze in de oven. Bak de pompoen 20 minuten om iets zachter te worden.

✓Verwarm ondertussen de olijfolie met de kruiden en rode peper in een pannetje. Haal de pompoen uit de oven en laat iets afkoelen.

✓Leg een helft op een snijplank en leg aan beide kanten een platte pollepel. Snijd met een scherp mes dunne sneetjes in de pompoen (de pollepels zorgen ervoor dat je de pompoen niet helemaal doorsnijdt). Leg de gesneden helft voorzichtig weer op de bakplaat en snijd de andere helft in sneetjes en leg deze ook weer op de bakplaat.

✓Steek hier en daar wat laurierblaadjes in de pompoen en bestrijk met een kwastje de warme saus over de pompoenhelften. Laat de pompoen nog 30 minuten in de oven staan. Tussendoor een aantal keer bestrijken met de saus.

✓Serveer de pompoen op een mooie schaal, haal de laurierblaadjes eruit.

EET SMAKELIJK!