Geroosterde aubergine met broccolirijst en kip

Heerlijke gegrilde kip met geurige groente

Vanaf:

✓ Stap 2

Wat heb je nodig voor 4 personen:

✓400 gram kipfilet

✓2 aubergines

✓3 el milde olijfolie

✓2 tl gerookte paprikapoeder

✓1 tl gemalen komijnzaad

✓2 takjes verse oregano

✓4 trostomaten

✓1 citroen

✓800 gram broccolirijst

Aan de slag:

✓Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met 1 tl gerookte-paprikapoeder. Rooster ca. 25 min. onder het midden van de oven.

✓Snijd ondertussen elke kipfilet in 4 stukken en schep om met 1 tl gerookte paprikapoeder en gemalen komijnzaad. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

✓Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Snijd de tomaten in partjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan een bak de tomaten en broccolirijst met de oregano 3 min. op middelhoog vuur. Schep het citroenrasp en 1 el -sap door de broccolirijst. Breng op smaak met peper.

✓Verdeel de rijst over borden, leg er een auberginehelft op en verdeel de gegrilde kip erover.

EET SMAKELIJK!